Binnenkort in De Kapel

  • 14 dec Kerstsamenzang met het Duin en Kruidkoor
  • 14 dec Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 16 dec Lezing. Dr. Rico Sneller: Het goede leven tussen extase en hysterie. Ludwig Klages en de ziel
  • 23 dec Advents-Kerstviering
  • 21 feb Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Annelie Brummer: Opruimen voor je dood

 

 

Annelie Brummer. (Foto: aangeleverd)

       Annelie Brummer geeft zondag 18 februari om 10.30 uur een lezing over het boek Opruimen voor je dood van Margareta Magnusson.

 

In het boek Opruimen voor je dood beschrijft Margareta Magnusson het edele Zweedse gebruik ‘döstädning’, het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een ritueel dat je helpt om te reflecteren op het leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of bij lange na nog niet. Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.
Annelie Brummer, woonachtig in Heemstede, is al meer dan 12 jaar expert in het aanbrengen van rust, ruimte en overzicht! In de afgelopen jaren heeft ze diverse mensen (letterlijk) geholpen met het opruimen van huis, hoofd en humeur. Hierdoor krijgen ze weer ruimte voor andere, belangrijkere zaken in hun leven.

Deze lezing komt in de plaats van die van prof. der. Laurens ten Kate 'Vrijzinnige verbeelding, vrijzinnige schepping' die wegens ziekte is komen te vervallen.