Binnenkort in De Kapel

  • 20 jan Lezing. Carola de Vries Robles: Een vleugje PaRaDijS
  • 27 jan Religieuze bijeenkomst. Ds. Willem van der Meiden: Het Samaritaanse dilemma
  • 03 feb Lezing. Barbara Zwaan: De spiritualiteit van Etty Hillesum
  • 10 feb Lezing. Kees Voorhoeve: Kabbalah en de weg naar bevrijding
  • 17 feb Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: De jeugdjaren van Jezus

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Anne-Marie Wegh: Kundalini-ontwaken en de Bijbel

Aanvang: 10.30 uur

De Bijbel heeft een diepere laag, verborgen in symbolen en metaforen, die bestemd was voor de serieuze spirituele aspirant. Aangetoond zal worden dat zowel de evangeliën als het Oude Testament moeten worden gelezen als beeldtaal. De verhalen vormen een plattegrond naar het Koninkrijk van God via een kundalini-ontwaken.  We worden meegenomen via een beeldpresentatie naar haar ontdekkingen. Tijdens deze lezing leer je de beginselen van het vertalen van de symboliek in de evangeliën. De boodschap die verschijnt als je de verhalen niet meer letterlijk neemt, maar als een metafoor, blijkt universeel: wij zijn allen geroepen om via de weg van innerlijke zuivering en genezing, het Goddelijke in onszelf tot leven te wekken.

Anne-Marie Wegh schrijft boeken over spiritualiteit. Ook schrijft zij redactionele stukken voor tijdschriften als Mantra, Bres en Paravisie. Zij woont en werkt in een veertiende-eeuwse kerk met pastorie in Horssen. Hier begeleidt zij onder andere Yoga- en stilteretraites.