Binnenkort in De Kapel

  • 20 jan Lezing. Carola de Vries Robles: Een vleugje PaRaDijS
  • 27 jan Religieuze bijeenkomst. Ds. Willem van der Meiden: Het Samaritaanse dilemma
  • 03 feb Lezing. Barbara Zwaan: De spiritualiteit van Etty Hillesum
  • 10 feb Lezing. Kees Voorhoeve: Kabbalah en de weg naar bevrijding
  • 17 feb Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: De jeugdjaren van Jezus

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Drs. Katrijne Bezmer: Nieuwjaarsbijeenkomst: Levenslessen van de stoïcijn Epictetus

Aanvang: 10.30 uur

Na de emoties van Kerstmis en Oud en Nieuw is het tijd om terug te keren naar het verstand en de reden. De stoïsche filosoof Epictetus (50-110 A.D)  benadrukt hoe de wijze mens weloverwogen keuzes maakt en zijn eigen weg kiest. Niet afgeleid en beperkt door wat anderen vinden en doen. En zeker niet afgeleid door opwinding en emoties. Als je op deze wijze via het verstand leeft zul je ook gelukkig zijn. Epictetus was een geliefd leraar en nog in de 17-e eeuw hielden belangrijke Westerse denkers het ‘zakboekje’ van Epictetus bij de hand om zijn aanwijzingen op te zoeken. In deze lezing wordt ingegaan op de levenslessen van Epictetus.

Omdat het jaar ook weer niet meteen te ernstig moet beginnen nemen we op 7 januari ook ruim de tijd om elkaar te begroeten en op het Nieuwe Jaar te klinken.

Drs. Katrijne Bezemer is voorganger van de afdelingen Zuid-Kennemerland en Voorburg van Vrijzinnigen Nederland. Zij heeft theologie en geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek.