Binnenkort in De Kapel

  • 11 okt Leeskringen najaar
  • 17 dec Lezing. Raoul Thoos:
  • 24 dec Advents-Kerstviering
  • 25 jan Podium de kApel - concert zang/piano en Jong Talent
  • 22 feb Podium de kApel - Concert

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Dr. Sabine Lichtenstein: Erbarmen! )ver een geniale roodharige blufgozer en een Venitiaanse bewaarschool waar muziek in zat

Aanvang: 10.30 uur

De spreker zal een muzikale “petite histoire” vertellen: over een barmhartige Franciscaan, die in de vroege 14e eeuw in Venetië een verbijsterende daad verrichtte, over babietjes en bedelaars, bewaarscholen, virtuoze en keiharde muziek en over een roodharige blufgozer en een aantal van zijn voorgangers. Die geschiedenis biedt de gelegenheid mooie oude muziek te laten horen, interessante afbeeldingen te tonen en te beschrijven hoe en waarom het (solo)concert zich heeft ontwikkeld zoals het nu is. De muziekliefhebbers onder het gehoor zullen weten wat ze bij hun (volgende) bezoek aan Venetië moeten bezichtigen en beluisteren.

Musicologe dr. Sabine Lichtenstein studeerde en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam, was o.a. redacteur van Mens en Melodie en pr-vrouw en programmeur bij enkele orkesten en werkt vanaf 1984 aan de UvA. Ze publiceert in binnen- en buitenlandse  (vak )tijdschriften en verzorgt lezingen en concert-introducties.