Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 18 nov Lezing. Dr. Tjeu van den Berk: Grondgedachten van Jung
  • 25 nov Religieuze bijeenkomst. Nel Verburg: Spiegels van God
  • 29 nov Podium de kApel - Twee duo's cello en piano
  • 02 dec Lezing. Drs. Flip Hammann: Stupor mundi; Keizer Frederik ll Hohenstaufen (1194-1250)

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek

Op donderdag 30 november zal een aantal jonge musici optreden in De Kapel.

Anne-Linde Visser – barokcello
Daniel Slack Hidalgo, Julia van Leeuwen,
  Candela Mier-Terán, Wilma de Bruijn, 
  Verena Spies, Emilio Lara Vargas – cello                            
   Joshua Saldi – piano

  Op het prgramma staan werken van:

J. Sibelius              Thema en variaties voor cello solo

J.S. Bach               Invention in F voor twee celli in E

J.S. Bach               Suite in D, BWV 1012 voor cello

D. Popper             Requiem voor drie celli en piano
F. Chopin              Uit: Sonate op. 58 deel 1
A. Dvořák             Waldesruhe
Z. Kodály               Uit: Sonate voor cello solo deel 1 en 2
G. Goltermann    Romanze voor acht celli

Over de musici:

 

Wilma de Bruijn (1997) begon haar cellolessen bij Anke Wouters in Leiden toen ze 9 jaar was. Wilma was 13 jaar toen ze werd toegelaten op de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium en les kreeg van Lucia Swarts. Nu doet ze het tweede jaar van de bacholor. 

 

Emilio Lara Vargas (Mexico City) begon met cello spelen toen hij 15 jaar was bij Mirosław Kotecki en daarna in de Escuela Superior bij Vladimir Sagaydo. Hij studeerde in Warschau bij Tomasz Strahl aan The Fryderyk Chopin University of Music. In september 2017 is hij begonnen met de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium en studeert hij bij Lucia Swarts.

 

Julia van Leeuwen (1996) begon haar cellolessen op 11-jarige leeftijd bij Ruud van der Wel. Op haar 15de kreeg zij les van Rosalie Ivanov-Seinstra aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut. Julia werd toegelaten op de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium toen ze 17 jaar was. Sinds die tijd krijgt ze les van Lucia Swarts. Julia zit nu in het tweede jaar van de bachelor.

 

Candela Mier-Terán  (1997, Jerez de la Frontera, Spanje) begon haar 

cellolessen bij Alvaro Serrano en Benjamin Rodriguez. Ze studeert in Salamanca aan het conservatorium bij Aldo Mata en doet nu het derde jaar van de bachelor in Den Haag met het Erasmus-programma, dat de mogelijkheid biedt om een jaar ergens anders te studeren.

 

Daniel Slack Hidalgo (Córdoba, Spanje)  begon zijn cellolessen toen hij 8 jaar was bij Erwin Graffe. Daarna verhuisde hij naar Salamanca om bij Aldo Mata te studeren. Hij studeerde cum laude af en kreeg  een onderscheiding voor cello en kamermuziek. Nu is Daniel een masterstudent aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij studeert bij Lucia Swarts. Tegelijkertijd doet hij de orkestspecialisatie bij het Residentie Orkest.

 

Verena Spies  (Hannover, Duitsland) begon met cellolessen toen ze 4 jaar was bij Yasuko Ogata. In 2016 ontving zij haar bachelor-diploma van The University of the Arts Bern, waar zij studeerde bij Antonio Meneses.  Sinds de herfst van 2016 studeert Verena zowel modern als barokcello bij Lucia Swarts in de masteropleiding. Verena heeft gespeeld in verschillende barokorkesten, onder andere De Nederlandse Bachvereninging, waar zij Young Bach Fellow is.

 

Anne-Linde Visser (1992) studeert barokcello bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het Erasmus-programma gaf haar de mogelijkheid om een jaar aan The Royal Academy of Music in Londen te studeren. Anne-Linde was Young Bach Fellow bij De Nederlandse Bachvereniging en maakt deel uit van onder andere het Theresia Youth Baroque Orchestra (Italië), de Laurenscantorij, Ars Musica en Dutch Baroque. 
Joshua Saldi (1999) begon op 6-jarige leeftijd met pianospelen. Hij kreeg les van Patric van Barendregt op het CKC in Zoetermeer. In 2011 werd hij aangenomen bij de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij krijgt sindsdien les van Marlies van Gent. Hij kreeg in 2011 de 2de prijs op het Wergelmir Jeugd Muziekfestival in Zoetermeer. Hij volgde masterclasses bij Ruth Nye, David Kuyken, Riko Fukuda en Marjes Benoist.
Joshua speelt ook regelmatig in kamermuziekensembles

 

 

 

 

Aanvang: 20.00 uur