Binnenkort in De Kapel

  • 16 okt Leeskring Erasmus. Drs. Katrijne Bezemer
  • 18 okt Podium de kApel - Pianorecital
  • 19 okt Maurice van Schoonhoven en Bernd Brackman Chopinserie in Optima Forma
  • 21 okt Lezing. Dr. Angela Roothaan: Afrikaanse filosofie
  • 28 okt Religieuze bijeenkomst. Ds. Annemike van der Meiden: Roeping

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Klaas Laan: Scheid het grove van het fijne - over de twee naturen van de mens

Aanvang: 10.30 uur

 

In zijn ‘Faust’ laat Goethe de hoofdpersoon zeggen: ‘Er huizen twee zielen in mijn lijf, de ene hecht zich strak en stijf aan de aarde, de andere tilt zich moeizaam uit het slijk op zoek naar iets van tijdelozer waarde’.Hoe kan het bestaan van deze tweeslachtigheid in de mens verklaard worden? Velen van ons herkennen zich in deze uitroep, maar valt aan het verschijnsel iets te doen?

 

In deze lezing wordt getracht het mysterie van de structuur van het menselijk wezen te ontsluieren.

 

Klaas Laan heeft in Zandvoort een praktijk voor psychotherapie en droomanalyse volgens de benadering van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Naast Jung laat hij zich onder meer inspireren door de levensfilosofie van de Bulgaarse filosoof en pedagoog Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900-1986). Hij is sinds 1985 betrokken bij de vertaling uit het Frans van de duizenden voordrachten van Aïvanhov, waardoor er zo’n 30 titels in het Nederlands zijn uitgebracht.

 

Regelmatig geeft hij lezingen en publiceert artikelen over dieptepsychologie en spiritualiteit.