Binnenkort in De Kapel

  • 11 okt Leeskringen najaar
  • 26 nov Religieuze bijeenkomst. Ds. Erik Jan Tillema : Na ons de zondvloed?
  • 30 nov Podium de kApel - Jong Talent Kamermuziek
  • 03 dec Lezing. Drs, Flip Hammann: Arthur, literaire kong voor eens en altijd
  • 10 dec Lezing. Dr. Sabine Lichtenstein: Erbarmen! )ver een geniale roodharige blufgozer en een Venitiaanse bewaarschool waar muziek in zat

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Drs. Dorien Quik: Boeddhisme, wijsheid voor iedere dag

Aanvang: 10.30 uur

De boeddhistische filosofie heeft de werking van de geest als onderzoeksinstrument en de mens is met zijn bewustzijn, zijn psyche en zijn lichaam het object van onderzoek. Wijsheid wordt gedefinieerd als kennis en ervaring, die beide aanwezig zijn in ieder moment. Dit maakt het tot een echte levensfilosofie die ons uitnodigt om bij alles wat we doen, dit van harte te doen.

Hoe weten we nu dat we een beslissingen maken vanuit ons hart en niet vanuit ons hoofd? Zijn we in staat door ons hart te ervaren en hoe beïnvloeden we daarmee ons denken?

Het is interessant om te bedenken dat een Wijze niet handelt daar alles ‘als vanzelf’ ontstaat.

Drs. Dorien Quik studeerde af in de biologie aan de Universiteit Utrecht. Daarna bestudeerde zij christelijke esoterische stromingen totdat ze achttien jaar geleden in aanraking kwam met het boeddhisme. Sinds 2004 is zij medeoprichter en voorzitter van Stichting Bodhisattva. Zij schreef onder andere: Hand in hand met Boedda, deel 1 en 2.  Zie www.stichtingbodhisattva.eu.