De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Religieuze bijeenkomst. Drs. Willem van der Meiden: stad van recht en vrede

Aanvang: 10.30 uur

De Jesaja-teksten en de Psalmen schetsen visioen na visioen. De tempel van Jeruzalem zal een huis van gebed zijn waar alle volkeren zich verzamelen. Het is er nooit van gekomen. Nergens anders hebben mensen elkaar zo vaak verketterd en naar het leven gestaan als in deze stad. Op het terrein van de verwoeste tempel stapelen mensen hun eigen heiligdommen. En juist daarom bloeit daar het visioen. Ook Jezus kent het visioen en ziet het tegendeel: geen steen zal op de andere blijven staan. Nee, dan de verlichte toneelschrijver Lessing, die in het Jeruzalem van de kruistochten godsdienstvrede ziet dagen. Jeruzalem staat voor alles wat er in de wereld mis kan gaan én voor de stad van de toekomst.

Drs. Willem van der Meiden is theoloog, communicatieadviseur en freelance journalist.