Binnenkort in De Kapel

  • 21 jan Lezing. Drs. Jeroen Hopster: De andere afslag. Hoe had het leven anders kunnen lopen?
  • 25 jan Podium de kApel - concert pianotrio en zang/piano
  • 28 jan Religieuze bijeenkomst. Ds. Willem van der Meiden: Wijsheid - tussen tegeltjes en theologie
  • 04 feb lezing. Drs. Barbara Zwaan: Vrij om lief te hebben. Over Binnen geroepen van Henri Nouwen
  • 11 feb Lezing. Anne-Marie Wegh: Kundalini-ontwaken en de Bijbel

De Kapel nieuwsbrief

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief

Inhoud syndiceren

Lezing. Drs. Katrijne Bezemer: Zoeken naar Zin

Aanvang: 10.30 uur

Als kenmerk van de vrijzinnigheid wordt vaak het zoekende karakter genoemd. We houden niet van vastomlijnde antwoorden en waarheden. We willen openstaan naar nieuwe visies en bronnen. Maar is over dat zoekende meer te zeggen? Niet ieder heeft dezelfde invalshoek of inclinatie. Dus ook zoekt men op verschillende wijze. De een leest graag, de ander wil via actie tot nieuwe dingen komen. Maar er zijn zeker ook visies die je gevonden hebt op het gebied van zingeving en levensvragen; om vanuit te leven, om je te inspireren en om met anderen te delen.

In de lezing worden vijf typen van zoekers onderscheiden. Ook kijken we naar een overzicht van de ‘spiritual classics’ van onze tijd ( J.M.Russell) ). We gaan in op het zoeken en vinden en onze plaats daarin.

Drs., Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij vrijzinnigen Nederland in Zuid-Kennemerland en in Voorburg-Sassenheim. Haar interesse gebieden zijn de gnosis en de mystiek.